Den gylne regel.

 

alle vi mennesker kjenner til den gylne regel fra bibelen " Å gjøre mot andre det du vil at dei skal gjer mot deg". Har mye med nestekjærlighet. Han Truls Svendsen holdt ein andakt i Agdens meninghet i onsdag fjore uke. Der han begynte talen med og sei den gylne regel. Og den talen, har eg fått lest, og med tilatelse av Truls. Så har eg fått lov til og legge den ut på bloggen min.

 

Prekenen: Startet med den gylne regel ? når lærte du den?

«Å gjøre mot andre det dem skal gjøre mot deg, handler om nestekjærlighet. Å bry seg om andre, ha tid til andre, være sammen i nuet. Ønsker du vennskap, må du gi vennskap. Ønsker du fred, må du bringe fred. Åpner du opp og stekker ut en hånd, vil du også få en hand. Man har jo et ønske om å bli bedre på ting, og bevege seg framover hele tiden. Men man må passe på at det ikke går på bekostning av den du er glad i, og som er glad i deg.

Mitt inntrykk er at de aller fleste er på leit bestandig, i jakta etter et bedre liv. Når du er singel, vil du ha kjæreste. Når man er sammen med noen, vil man ha større frihet. Det holder ikke å ha en jobb man trives i, man er hele tiden på søk etter noe bedre. Før jobbet jeg i flyselskapet Braathens, og jeg hadde en alminnelig god lønn, som jeg var fornøyd med, og en jobb jeg trivdes godt i. Etterhvert har jeg fått andre oppgaver, og lønna mi har blitt bedre de siste årene. Men én ting veit jeg ? jeg hadde det like bra før.

For noen år siden opplevde jeg at jobben tok en ny og spennende retning, og som førte meg dit jeg er i dag, i en jobb jeg rett og slett elsker. Men så spennende var det at jeg glemte dem rundt meg, og jeg mistet min store kjærlighet, en person som støttet meg i alt jeg gjorde. For opp i det hele glemte jeg to ting: Det ene var å fortelle hvor glad jeg var i ho, og gi henne det som alle mennesker trenger, nemlig å bli sett. Ho så meg, men jeg glemte å se ho.

Så mitt budskap er: «Det er lov å ha ambisjoner, det er lov å jakte på en bedre jobb, det er lov å jakte på ei hytte, og det er lov å ønske seg et større hus. Men ? slapp av, folkens. Se rundt dere, hva dere har, og ikke minst ? hvem du har. Og sett pris på det. For verken jobb, båt, hytte eller penger kan, når alt kommer til alt, måle seg med kjærligheten til dem du har rundt deg. Når jeg leste i starten i sted, var jeg innom den gylne regel, og den vil jeg at alle skal tenke på og ha med seg. «Alt dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem»
Kilde: Truls Svendsen

så den eg tenker om det talen er at, det handler om takknemlighet og. På den måten at " Åpner du opp og strekker ut ein hand, vil du også få en hand". " Ønsker du vennskap må du gi vennskap"

 

 

 

 

 

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

hits